Meer Nieuws23 mrt '12 10:19Aangepast op 23 mrt '12 11:02

Brinkman verliest volger

Auteur: Bart Tuinman

Een van de PVV'ers die met Hero Brinkman een nieuwe groep op zou richten, kiest er toch voor om bij de PVV te blijven. Het gaat om Cora Bot die daarmee terugkomt op haar besluit.

Hierdoor komt het aantal leden van de PVV-fractie in Noord-Holland op drie leden, eerst waren dat er in totaal zes. "Ik heb gekozen voor de PVV en dat blijf ik doen, ook uit naam van de ruim 8400 voorkeursstemmen. Mijn zetel is en blijft daarom voor de PVV", zo laat Bot in een verklaring weten. Meer commentaar wilde Bot niet geven, het is niet bekend waarom ze alsnog voor Wilders kiest en niet voor Brinkman.

Vertrek
Brinkman stapte dinsdag uit de PVV-Kamerfractie. Woensdagavond verliet hij samen met drie anderen de Statenfractie van de PVV. De nieuwe fractievoorzitter, Dannij van der Sluijs, is erg blij met de keuze van Bot. "In april zal zij met een verklaring komen. Tot die tijd neemt Statenlid Joost van Hooff haar taken waar". Waarom ze met een verklaring komt is niet bekend.

Bot, die vicevoorzitter van de Statenfractie is, wil zelf niet de pers te woord staan totdat zij met haar verklaring komt. Na het beraad van woensdagavond van de PVV-Statenfractie in Haarlem zei ze nog stellig voor Hero Brinkman te kiezen en met zijn nieuwe fractie verder te willen gaan.

Onder welke naam Brinkman en zijn medestanders Monica Nunes en Gerton van Unnik actief worden in de Staten, is nog niet bekend. Brinkman onderzoekt welke namen mogelijk zijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen