Meer Nieuws11 mei '12 20:38

'Zuidplein-bedreiger' opgepakt

Auteur: Thijs Baas

Een dertigjarige Rotterdammer is aangehouden vanwege het dreigen met het aanrichten van een 'bloedbad' in het Rotterdamse winkelcentrum Zuidplein.

Hoewel de verdachte zelf geen gebruik maakte van Twitter, leidde zijn dreigement tot een kakofonie aan berichten op het sociale netwerk. Het gerucht was gebaseerd op een dreiging van de Rotterdammer uit het verleden dat hij 'iets' zou uithalen in het winkelcentrum Zuidplein.

Nadat mensen uit zijn omgeving de politie daarover inlichtten, startte deze een zoektocht naar de man. De kans dat hij werkelijk iets zou ondernemen of überhaupt over middelen beschikte om iets aan te richten in het winkelcentrum werd overigens klein geacht.

Eigen leven
De dreigementen gingen vrijdag een compleet eigen leven leiden nadat een onbekende vrouw erover twitterde. "Dit bericht miste de context over de specifieke bedreiging en zorgde zo voor veel onrust op social media", meldt de politie nu.

De hashtag #Zuidplein kwam binnen enkele uren bijna 600.000 keer voorbij. Uit voorzorg sloten enkele winkels in Zuidplein hun deuren, terwijl een groot aantal politiemensen op zoek was naar de verdachte. Die werd uiteindelijk ongewapend opgepakt, fietsend op weg van Barendrecht naar Rotterdam.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen