Meer Nieuws17 okt '11 20:06

Consumentenautoriteit waarschuwt voor webwinkels

Auteur: BNR Webredactie

De Consumentenautoriteit waarschuwt voor het bestellen van artikelen bij de webwinkels Mijngsmwinkel.nl en Dutchfone.nl.

De toezichthouder zegt meldingen te hebben ontvangen dat mobiele telefoons niet zijn geleverd aan klanten die er wel voor hadden betaald.

"Net als in de gewone winkel moet je keurig geleverd krijgen wat je koopt of bestelt. Consumenten moeten daarop kunnen vertrouwen. Nu we meldingen ontvingen dat dat niet het geval was, grijpen wij in", aldus directeur Bernadette van Buchem van de Consumentenautoriteit.

Vooruitbetaling
Bij deze winkels wordt volledige vooruitbetaling gevraagd, maar meldingen die bij Consuwijzer zijn binnengekomen, kwamen erop neer dat mobiele toestellen niet geleverd worden en dat consumenten hun geld niet terugkrijgen. Bovendien klagen consumenten dat ze beide bedrijven niet of slecht kunnen bereiken, aldus de toezichthouder.

De Consumentenautoriteit adviseert bij onlineaankopen de shopscan van Consuwijzer.nl te gebruiken. "Op basis hiervan krijgt de potentiële koper een goed beeld van de webshop."

Gerelateerde artikelen