Meer Nieuws26 mrt '12 15:01Aangepast op 26 mrt '12 15:44

Tanken 's avonds goedkoper

Auteur: Bart Tuinman

In Duitsland kan je het beste 's avonds tanken, dan is het namelijk goedkoper. Vooral in de avonduren en 's avonds gaan de prijzen bij de pomp omlaag.

De brandstof is dan soms enkele centen goedkoper. De opmerkelijke prijsverschillen zijn ontdekt bij onderzoek dat de Duitse automobilistenorganisatie ADAC maandag bekendmaakte.

München
Bij steekproeven bij 33 tankstations in 11 steden kwamen grote prijsverschillen aan het licht. Gemiddeld kostte een liter super 's avonds 2,6 cent minder dan 's ochtends. Bij een liter diesel scheelde het 3,3 cent. Extreme prijsverschillen treden 's nachts op: het grootste verschil was 12 cent in München.

Jojoprijsbeleid
"Achter de ogenschijnlijk hektische prijsveranderingen schuilt een herkenbaar patroon", zegt ADAC-president Peter Meyer tegen de krant Bild. "Met een jojoprijsbeleid profiteren de oliebedrijven systematisch van de automobilisten."

Benzineconcurrentie
Shell Duitsland zegt dat er niets klopt van de beschuldigingen."Wij herkennen ons niet in deze aantijging." Volgens het bedrijf hangen de prijzen samen met de kosten voor geraffineerde olieproducten. Die zijn sinds begin van het jaar fors gestegen. Shell erkent echter dat er de laatste tijd sterke prijswisselingen zijn. "Dat is geen verwarringstactiek, maar een gevolg van de harde concurrentie op de Duitse markt."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen