Meer Nieuws7 aug '12 06:25

Medaillejacht Schuil en Nummerdor nog niet gestrand

Auteur: Thijs Baas

Reinder Nummerdor en Richard Schuil bereikten gisteravond de halve finale door de Italianen Paolo Nicolai en Daniele Lupote verslaan.

Ze wonnen het beachvolleybaltoernooi met 2-0 (21-16, 21-18). Nummerdor en Schuil treffen dinsdag de Duitsers Julius Brink en Jonas Reckermann voor een plaats in de finale. Zij versloegen maandag de Brazilianen Cunha en Ricardo met 2-0 (21-15 21-19).

Met het bereiken van de halve eindstrijd nemen de voormalige zaalvolleyballers revanche voor de Spelen van Peking in 2008, toen ze zich in de kwartfinale lieten verrassen door de Georgiërs Geor en Gia. Nu waren de Nederlanders duidelijk de bovenliggende partij.

Langszij
Nummerdor en Schuil begonnen goed aan de wedstrijd en liepen snel uit naar 4-1. Ze hielden die voorsprong lang vast, maar de Italianen kwamen toch langszij: 11-11. Na een nieuwe ruime achterstand (19-14) was de achterstand van Nicolai en Lupo te groot.

De tweede set verliep anders. Nummerdor en Schuil stonden vaak achter, tot 15-17. Toen kwam de ommekeer. De routiniers van 35 en 39 jaar gaven daarna nog maar één punt weg en voorkwamen zo een derde set.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen