Meer Nieuws31 jul '12 17:35

Ook asbest in Groningse woningen

Auteur: Melvin Captein

Na de ophef in de Utrechtse wijk Kanaleneiland is ook in de Groningse wijk Selwerd asbest aangetroffen. De kankerverwekkende stof bevindt zich in de kruipruimtes van 94 huizen.

Dat meldt woningcorporatie De Huismeesters op basis van een steekproef in een laboratorium in Heerenveen.

Kruipruimtes
Uit die steekproef blijkt dat in ieder geval de kruipruimtes van drie woningen asbest bevatten. De corporatie gaat er vanuit dat dat ook geldt voor kruipruimtes onder de overige huizen.

Vorige week werd tijdens rioleringswerkzaamheden onder een van de huizen een oude leiding aangetroffen, waarvan het vermoeden bestond dat die gemaakt was van asbest. Daarop werd vandaag een nader onderzoek ingesteld.

Vrijdag resultaten
Morgen wordt in alle 94 huizen een onderzoek ingesteld om vast te stellen of asbestdeeltjes zich vanuit de kruipruimtes in de woningen hebben verspreid. De resultaten worden vrijdag verwacht. De bewoners worden dan op een speciale bijeenkomst over de resultaten geïnformeerd.

Over mogelijke consequenties kon een woordvoerder van De Huismeesters vandaag nog niets zeggen. De woningcorporatie heeft inmiddels wel de GGD ingeschakeld.

Vorige week was er ook al ophef rond asbest in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Daar werden woningen asbestvrij verklaard, terwijl de stof nog wel degelijk aanwezig was.

Gerelateerde artikelen