Meer Nieuws27 jul '12 16:18

'Wederom onnozelheid Mitros rond asbest'

Auteur: Arjan Meesterburrie

Onnozel, maar waar. Op balkons van asbest-vrij verklaarde woningen in de Utrechtse wijk Kanaleneiland blijkt toch nog asbest te liggen.

Verslaggever Jigal Krant heeft het asbest met eigen ogen gezien: "Het opmerkelijke is dat de aannemer de asbestplaten die op het balkon zitten heeft blootgelegd, die kan je gewoon zien en aanraken, en vervolgens is de aannemer gewoon weer vertrokken. En ze liggen daar nu open en bloot."

Onnozelheid
Asbest-deskundige Ton Witteman zegt op BNR dat woningbouwvereniging Mitros de bewoners niet goed heeft geïnformeerd: "Ze hebben de bewoners gemeld dat de woningen asbestvrij zijn, maar hebben verzuimd daarbij te vertellen dat aan de buitenkant van de woning op het balkon gewoon nog asbestplaten aanwezig zijn [...] Wederom onnozelheid."

Voorzichtigheid
Volgens Witteman is het goed oppassen met die asbestplaten op de balkons: "Je moet gewoon voorzichtig zijn om die asbestplaten op het balkon niet op de een of andere wijze 'mechanisch' te werken. Of met een stoeltje er langs krassen, een kinderwagen of een kindje dat met een rammelaar er tegen aan jenst."

Zorgen bij bewoners
De bewoners reageerde geschrokken toen ze hoorden dat er nog asbest op hun balkons lag, zegt verslaggever Jigal Krant: "De mensen zijn bang voor twee dingen. Ze zijn bang voor hun gezondheid [...] En ze zijn bang voor Mitros zelf dat als ze iets zeggen dat ze uit hun huis gezet worden."

Gerelateerde artikelen