Meer Nieuws23 jul '12 14:49Aangepast op 23 jul '12 15:15

Update | Meer bewoners Utrecht moeten huis uit

Auteur: Anne-Greet Haars

Nog eens tientallen huizen extra in de Utrechtse wijk Kanaleneiland moeten worden geïnspecteerd op sporen van asbest. Dat heeft de gemeente maandagmiddag laten weten.

De bewoners wordt dringend verzocht hun huizen te verlaten.

Gezondheidsonderzoek
Op dezelfde persconferentie werd duidelijk dat de bewoners van de wijk voorlopig nog geen gezondheidsonderzoek nodig hebben. Volgens de GG&GD is een eventuele blootstelling aan asbestdeeltjes heel beperkt gebleven. Het vrijkomen van de deeltjes werd zeer snel geconstateerd. Daarna is de bron - spuitasbest achter de dakranden van een flat - direct afgedekt.

Schoonmaken
Het schoonmaken van de huizen gaat maximaal vijf dagen duren. Komend weekeinde zijn alle bewoners in principe weer thuis, zegt woningcorporatie Mitros maandag. Zij renoveren de panden en hebben de asbest in de lucht gebracht.

Schone kleren
De bewoners die hun huis al zondag  moesten verlaten, krijgen maandagmiddag kort de tijd om thuis noodzakelijke dingen te regelen. Onder begeleiding mogen zij hun huis in voor kleding, medicijnen en om andere zaken te regelen. Dat betekent ook inpakken, want de bewoners moeten nog 2 tot 5 nachten uit huis blijven.

Hotel
De meeste bewoners overnachten in hotel De Biltsche Hoek in De Bilt. Ook zijn er kamers geregeld in Hotel Houten. De betrokken bewoners hebben maandagmiddag een nieuwe brief van de gemeente gekregen.

Gerelateerde artikelen