Meer Nieuws19 aug '12 11:46

Geen vooruitgang in patentzaak Apple-Samsung

Auteur: Anne-Greet Haars

Apple en Samsung doen geen concessies in hun patentconflicten, nadat een rechter vroeg om versimpeling. Dat schrijft persbureau Bloomberg.

De rechter in California vroeg aan de twee partijen om de hoeveelheid claims te verminderen en de aanklachten te versimpelen.

Ook riep de rechter de topmannen van beide bedrijven op om nog eenmaal met elkaar te praten.

Verbod
In de zaak eist Apple een verkoopverbod op Samsung-producten die te veel zouden lijken op zijn iPhones en iPads en compensatie van 2,5 miljard dollar voor de geleden schade. Aan de andere kant wil Samsung ook een verbod. Ze claimen dat Apple gepatenteerde technologie van het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft toegepast in iPhones en iPads.

Overleg
De partijen kregen tot zaterdag om eventuele vorderingen door te geven aan de rechtbank, maar de advocaten van beide concerns hebben gemeld dat zij geen vooruitgang hebben geboekt. Of topman Tim Cook van Apple heeft overlegd met tegenhanger Kwon Oh Hyun van Samsung is niet bekend.

De kans wordt hiermee groot dat een jury van leken vanaf dinsdag zich over de zaak zal buigen en een beslissing zal nemen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen