Meer Nieuws21 nov '12 07:36

Nikkei eindigt met winst

Auteur: BNR Webredactie

De beurs in Tokio is woensdag met winst gesloten. De stijging werd aangevoerd door de grote Japanse exportbedrijven, die profiteerden van een goedkopere yen.

Het uitblijven van een akkoord in Brussel over verdere steun aan Griekenland hield de winsten beperkt. De Nikkei eindigde 0,9 procent hoger op 9222,52 punten.

Stimuleringsmaatregelen
De Japanse yen zakte ten opzichte van de Amerikaanse dollar tot het laagste niveau in zeven maanden op speculatie dat de mogelijke nieuwe regering de druk op de Bank of Japan zal opvoeren om agressieve stimuleringsmaatregelen te nemen.

Verkiezingen
De belangrijkste oppositieleider in Japan, Shinzo Abe, die naar verwachting de verkiezingen in december zal winnen, stelde eerder deze maand dat de centrale bank meer extreme maatregelen moet nemen om de exportafhankelijke economie uit het slop te trekken.

Mijnbouwbedrijven
De andere beurzen in het Verre Oosten lieten woensdag een gemengd beeld zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,5 procent hoger in de middaghandel. De All Ordinaries in Sydney verloor 0,4 procent onder aanvoering van de mijnbouwbedrijven. De Kospi in Seoul zakte 0,3 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen