Meer Nieuws21 okt '12 18:03

Verkoop loten voor villa ligt stil

Auteur: Fleur de Bruijn

Ruud Bakker uit Winterswijk verkoopt voorlopig geen loten voor zijn villa. Hij wil de uitkomst van een onderzoek van de Kansspelautoriteit afwachten.

Bakker hoopt over een week weer loten te kunnen verkopen.

Bakker wil via de loterij af van zijn kapitale woning met zwembad. Geïnteresseerden kunnen voor 50 euro een lot kopen. De winnaar krijgt niet alleen het huis, maar hoeft zich ook twee jaar lang niet druk te maken over de vaste lasten en krijgt daarnaast nog eens 30.000 euro voor onderhoud en herinrichting.

Bakker wil 60.000 loten verkopen. Volgens Omroep Gelderland staat de teller nu op 10.000 loten.

Vier jaar te koop
De villa van Bakker staat al vier jaar te koop. In 2008 was dat nog voor 1 miljoen euro maar inmiddels is de vraagprijs gezakt naar 925 duizend euro. Nu probeert hij dus door middel van loting van zijn huis af te komen. Samen met juristen bedacht hij vervolgens de constructie van zogenoemde aandelenoptiecertificaten. De woning is ondergebracht in een Britse bv en het loten gaat via Costa Rica.

Kansspelautoriteit
De Kansspelautoriteit onderzoekt of de verloting van een villa in Winterswijk illegaal is. Dit zei Gerald Rensink, woordvoerder van de Kansspelautoriteit, eerder tegen BNR: "Een kansspel gericht op de Nederlandse markt zonder vergunning mag helemaal niet. Ook al gaat het via het buitenland. En om het nog wat juridischer te maken: In Artikel 1 onderdeel b van de wet staat dat werving van deelnemers in Nederlandse ook niet mag. Wat nog wel zou kunnen is dat een Costa Ricaan die toch liever in Winterswijk wil wonen in Costa Rica een lot koopt."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen