Meer Nieuws3 apr '12 05:48

Zeven doden bij schietpartij op universiteit VS

Auteur: Anne-Greet Haars

Een schutter heeft maandag zeker zeven mensen gedood op een christelijke universiteit in Oakland in de Verenigde Staten. Drie personen raakten gewond.

De politie heeft bij een winkelcentrum een paar kilometer verderop een verdachte aangehouden.

Koreaanse man
Het gaat om een 43-jarige Koreaanse man die in de Verenigde Staten woont, zo maakte de politie enkele uren na de arrestatie bekend. Veel studenten op de universiteit zijn eveneens van Koreaanse afkomst.

Oud-student
Een vrouw die gewond raakte vertelde The San Francisco Chronicle dat de schutter ineens in een klaslokaal stond en begon te schieten. Andere berichten meldden dat de dader een oud-student was van het opleidingsinstituut. De politie heeft zich daar niet over uitgelaten. Een 19-jarige studente liet via haar broer weten dat de dader voordat hij begon te schieten gezegd zou hebben: "Ga in de rij staan. Ik ga jullie allemaal vermoorden''.

Ohio
De schietpartij komt iets meer dan een maand nadat een student het vuur opende op een middelbare school in Ohio. Drie studenten kwamen daarbij om het leven, in wat de dodelijkste schietpartij op een Amerikaanse middelbare school in zes jaar was.

Christelijke waarden
De Oikos Universiteit, die programma's heeft in de theologie, verpleging, muziek en Aziatische geneeskunde, beschrijft zichzelf op de website als een instelling met het 'hoogste standaardonderwijs volgens christelijke waarden en inspiratie'.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen