Meer Nieuws26 feb '12 10:51

Bron: Afghaanse agent pleegde moorden

Auteur: Edme Koorstra

Een Afghaanse politieagent is waarschijnlijk de dader van de moorden op twee Amerikaanse militairen op het ministerie van Binnenlandse Zaken in Kabul zaterdag.

"Een politieagent die werkzaam was voor de inlichtingendienst van het ministerie, is verdwenen. De autoriteiten verdenken hem en zijn naar hem op zoek'', aldus een bron binnen de Afghaanse overheid.

Chauffeur
Volgens de lokale televisie gaat het om een 25-jarige man, die in Pakistan heeft gestudeerd. Hij begon in 2007 als chauffeur bij het ministerie, maar was inmiddels opgeklommen. Volgens de BBC zijn familieleden van de man in Kabul gearresteerd en is zijn woning in de noordwestelijke provincie Parwan gedurende de nacht doorzocht.

Terugtrekken
De Amerikanen werkten namens de internationale troepenmacht ISAF als adviseurs op het zwaar beveiligde departement. ISAF besloot na de schietpartij alle stafleden terug te trekken uit Afghaanse ministeries.

Taliban eist moorden op
De radicaalislamitische Talibanbeweging heeft de verantwoordelijkheid voor de moorden opgeëist. Het zou gaan om een wraakactie voor het verbranden van korans door Amerikaanse militairen.

Gerelateerde artikelen