Meer Nieuws9 feb '12 16:09

Boere: stiekem filmen mag niet zomaar

Auteur: Pieter van den Akker

Met de zaak tegen de journalisten Jan Ponsen en Jelle Visser wilde Heinrich Boere 'slechts een signaal afgeven dat je in Duitsland niet zomaar met een verborgen camera mag filmen'.

Dat zei advocaat Rahmlov van de veroordeelde oorlogsmisdadiger Boere donderdag in een reactie op de vrijspraak van de EenVandaag-journalisten. Rahmlov: "We hadden al niet gerekend op een celstraf of boete.''

Geheime opnames
De bejaarde Nederlandse oorlogsmisdadiger beschuldigde het tweetal van huisvredebreuk, omdat ze in 2009 in het geheim opnames van hem maakten en die vervolgens op televisie uitzonden. De rechter gaf hem geen gelijk.

Gehandicapt
Boere, die tot levenslang werd veroordeeld voor de moord op drie Nederlandse burgers in 1944, was niet bij de zitting. Volgens zijn advocaat wilde hij wel komen. "Maar hij is zwaar gehandicapt en het zou een te grote tour zijn hem hier naartoe te brengen'', wilde Rahmlov kwijt.

Heinrich Boere werd in december vorig jaar overgebracht van een bejaardenhuis in het Duitse Eschweiler naar een gevangenishospitaal in Noord-Rijnland-Westfalen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen