Meer Nieuws30 mrt '12 20:45Aangepast op 30 mrt '12 21:21

Sprookje blijkt schijn

Auteur: Bart Tuinman

Een prachtig verhaal, alle media wilden haar hebben: Monique van der Vorst. Na jaren in een rolstoel kon ze weer lopen, en kreeg ze een contract bij Rabobank. Maar het verhaal blijkt niet helemaal waar.

In de laatste editie van De Pers van vandaag, doet Van der Vorst haar verhaal. Dat ze 13 jaar lang geen gevoel had in haar benen klopt niet.

Aandacht
Overal op tv, radio en in kranten deed ze haar verhaal. Jarenlang had ze niet kunnen lopen en na een aanrijding kreeg ze weer gevoel in haar benen. Ze is gaan trainen en kreeg een contract bij de vrouwenploeg van de Rabobank. Van Paralympiër tot profwielrenster: een wonder.

Kritiek
Na een interview in De Pers kreeg de journalist veel mailtjes van mensen die het verhaal niet geloofden. Nu geeft de sportster het zelf toe in een nieuw interview met de krant.

Verlamming
In het interview met de krant zegt Van der Vorst dat ze wel verlammingsverschijnselen had maar dat het probleem niet in haar ruggenmerg zat, maar in haar hoofd. "Mijn huidige revalidatiearts vergelijkt het met een auto: mijn motor was niet stuk, maar ik wist niet meer hoe ik auto moest rijden".

Soms kon de sportster wel even staan of lopen. Maar volgens haar duurde dat nooit lang. Ze zegt dat het komt door alle ongelukken die ze heeft gehad en dat ze een flink trauma heeft, waardoor het "aansturingsprobleem" niet meer werkte.

Door de media, en door Monique van der Vorst zelf, is er een wonder van haar verhaal gemaakt. Dat was het niet helemaal, maar de fietsster kan in elk geval weer doen waar ze goed in is: fietsen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen