Meer Nieuws15 jul '11 14:57Aangepast op 16 jul '11 09:44

BNR grotendeels weer te ontvangen [update]

Auteur: Karin Backx

BNR is zaterdag grotendeels weer te ontvangen, na het plaatsen van een noodzender. De etherfrequentie 89.6 FM, die het signaal verzorgd in Groningen en delen van Friesland, is weer in de lucht. Het is nog onduidelijk wanneer 100.1 weer op de normale FM-frequentie te ontvangen is, maar BNR is in grote delen van de Randstad ook op 95.4 FM te ontvangen.

Luister ook naar BNR via website, kabel of digitenne.
Hoogersmilde
Vrijdagmiddag stortte de televisiezendmast van Hoogersmilde in, nadat er op bijna honderd meter hoogte brand uit brak in de toren. De enorme hitte in de tweehonderd meter hoge stalen constructie bleek funest.
De mast bezweek en stortte 's middags rond 15.30 uur met donderend geraas in. Hierbij is alleen een paard licht gewond geraakt.
De oorzaak van de brand is nog onbekend.
Lopik
Novec, eigenaar van de twee zendmasten, besloot na de brand in Hoogersmilde uit voorzorg ook IJsselstein, ook bekend als 'Lopik', uit de lucht te halen. Vrijdagochtend was de brandweer al eerder uitgerukt om daar een kleinere brand te blussen.
Volgens het bedrijf is nooit eerder brand uitgebroken in een zendmast, maar is er geen verband tussen de twee branden op dezelfde dag.
Zeeland, Limburg, de kop van Noord-Holland en delen van Oost-Nederland maken geen gebruik van de zendmasten en hebben dus wel FM-ontvangst.
 

Gerelateerde artikelen