Meer Nieuws12 feb '12 16:17

Schaatser kritiek na botsing op het ijs

Auteur: Pieter van den Akker

Bij de Veluwemeertocht zijn zaterdag twee schaatsers ernstig gewond geraakt toen zij met elkaar in botsing kwamen. Een van hen ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Op het ijs kwamen beide mannen met de hoofden tegen elkaar. Alle twee zijn ze naar het ziekenhuis gebracht. De andere man is weer bij kennis.

Frontale botsing
Het bestuur van de organisatie van de Veluwemeertocht zal maandag het incident bespreken. Voorzitter Aalt van den Hul: "Dit is een heel vervelende samenloop van omstandigheden. De mannen schaatsten in tegengestelde richtingen. Bij een inhaalmanoeuvre van de één zijn ze frontaal op elkaar gebotst. Dit is nog nooit gebeurd in al die jaren dat we de tocht al organiseren.''

Helm
In het overleg van maandag zal worden bekeken of dit soort incidenten is te voorkomen. "We zouden de twee stromen verder uit elkaar kunnen leggen, maar dit gebeurde bij een stempelpost en dan komt toch iedereen bij elkaar. Een helm dragen is ook een optie, maar dat is iets wat landelijk ingevoerd zou moeten worden, niet zomaar bij één toertocht. Het is net als op de snelweg, als iemand gaat spookrijden. Dat kun je ook moeilijk voorkomen'', zei Van den Hul aangeslagen.

Gerelateerde artikelen