Meer Nieuws25 apr '12 06:28

Abvakabo FNV verzamelt klachten in de zorg

Auteur: Harmen Simon Teunis

Hoge werkdruk, ouderen die vallen omdat er te weinig personeel is om toezicht te houden, 7 minuten om een patiënt te wassen en aan te kleden, bewoners midden in de nacht uit bed halen om te wassen en aan te kleden.

En dat is slechts een kleine greep uit de klachten die de afgelopen vier weken binnenkwamen bij het meldpunt misstanden zorg van vakbond Abvakabo FNV.

In totaal kwamen er meer dan 1000 meldingen binnen. Het gros daarvan is anoniem omdat werknemers bang zijn voor maatregelen van de werkgever. Er is veel angst en schaamte, zo blijkt uit een inventarisatie van de vakbond. De meeste klachten komen van werknemers uit verpleeghuizen.

"Medewerkers balen van de slechte zorg, terwijl werkgevers misstanden afdoen als incidenten. Het personeel geeft nu aan het echt genoeg te vinden", zegt een woordvoerster van Abvakabo FNV.

Een bundeling van de klachten wordt woensdag aangeboden aan de politici Emile Roemer (SP), Diederik Samsom (PvdA) en Jolande Sap (GroenLinks) tijdens een manifestatie op het Plein in Den Haag. Daar verwacht de vakbond honderden bezorgde zorgmedewerkers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen