Meer Nieuws1 nov '11 07:20

Arts King of Pop wil getuigen

Auteur: BNR Webredactie

De behandelend arts van Michael Jackson, Conrad Murray, wil toch een getuigenis afleggen. Murray staat terecht in verband met het overlijden van de King of Pop in juni 2009.

Hoewel het er lang naar uit zag dat Murray geen getuigenis wilde afleggen, bleek maandag dat hij zichzelf toch nog wil verdedigen. Hij beweert onschuldig te zijn.

Te lang gewacht met inschakelen nooddiensten
De belangrijkste getuige van de advocaten van Murray, de anesthesist Paul White, suggereerde maandag dat Murray te lang heeft gewacht met het bellen van het alarmnummer 911. Daarnaast zou Murray misschien fouten hebben gemaakt bij de medische begeleiding van Jackson.

Overdosis
De aanklagers stellen dat de arts zijn patiënt een overdosis slaapmiddel en zelfs narcosemiddelen heeft toegediend. Veel waarnemers verwachten dat Murray schuldig wordt bevonden, maar zijn advocaten hopen op een ommekeer door de getuigeverklaringen van White. Vrijdag verdedigde die nog de theorie dat Jackson zijn eigen dood heeft veroorzaakt door een extra dosis narcosemiddel te nemen zonder dat Murray daarvan op de hoogte was.

Vier jaar cel
Het proces tegen Murray begon eind september. De arts kan tot vier jaar celstraf krijgen als hij schuldig wordt bevonden aan doodslag op de zanger, die werkte aan een comeback met 50 concerten in Londen.

Gerelateerde artikelen