Meer Nieuws9 aug '12 20:05

Barclays heeft nieuwe topman

Auteur: Melvin Captein

De Britse bank Barclays zet een veteraan aan het roer. Na het vertrek van president-commissaris Marcus Agius wordt nu David Walker, adviseur bij de Amerikaanse bank Morgan Stanley, aangesteld.

Walker treedt per 1 september aan en gaat per 1 november leiding geven aan de raad van commissarissen. Naas zijn huidige adviseursrol bij de Amerikaanse bank Morgan Stanley bekleedde hij een belangrijke functie bij de Britse centrale bank. Ook was hij commissaris bij de Britse bank Lloyds.

Libor
Agius kondigde in juli zijn vertrek aan vanwege het schandaal rond de fraude met de zogeheten Libor-rente door handelaren van de bank. Barclays kreeg daarvoor een boete van 453 miljoen dollar. Agius legt zijn functie per 31 oktober neer. Bestuursvoorzitter Bob Diamond van Barclays is al opgestapt vanwege het gesjoemel.

De Libor-rente geldt als maatstaf voor vele andere tarieven die in de internationale financiële sector worden gebruikt. Meer internationale banken waren betrokken bij de fraude, maar de betrokkenheid van Barclays kwam als eerste naar buiten. Ook de Nederlandse Rabobank wordt onderzocht.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen