Meer Nieuws4 nov '11 14:13

Politie vindt bloedsporen vermiste militair

Auteur: BNR Webredactie

In de woning van een 47-jarige man op vakantiepark Reewoude bij Herkenbosch zijn bloedsporen gevonden van de vermiste militair Laurens Fritz. De man is eerder deze week opgepakt.

Overleden
Dat maakte het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekend. De arrestant wordt verdacht van moord of doodslag op Fritz. De rechtbank in Roermond verlengde vrijdag zijn voorarrest met 14 dagen.

Justitie vermoedt dat Fritz niet meer leeft, en de bloedsporen lijken dat te ondersteunen, aldus een woordvoerder van het OM. De recherche rondt het forensisch onderzoek in drie woningen op Reewoude vrijdag af.

Zoektocht
Grootscheepse zoektochten naar Fritz door het bos- en heidegebied van Nationaal Park de Meinweg leverden de afgelopen maanden niets op. Reewoude ligt aan de Meinweg. Fritz had er een vakantiewoning die hij wilde opknappen.

Op 9 september verdween de 30-jarige Fritz. Zijn auto werd onbeheerd aangetroffen aan de rand van het voor verkeer afgesloten gedeelte van de Meinweg, op een parkeerplaats bij spoorlijn de IJzeren Rijn, niet ver van Reewoude.

Fritz was als Nederlands militair gelegerd in de Duitse stad Münster.

Gerelateerde artikelen