Meer Nieuws28 mei '12 13:51Aangepast op 28 mei '12 19:43

Update | Redders vinden vliegtuigwrak Maasvlakte

Auteur: Pieter van den Akker

Reddingsdiensten hebben het wrak van een verloren Cessna-sportvliegtuig gevonden tegen westen van de Maasvlakte. De vier inzittenden zijn nog in leven.

De inzittenden zijn zwaargewond. Ambulances zijn op weg naar de plek waar het wrak van het toestel is aangetroffen. Het toestel ligt op een landtong, meldt een woordvoerder van de Kustwacht.

De Onderzoeksraad voor de Veiligheid is maandag met enkele onderzoekers aanwezig op de Tweede Maasvlakte. Ze doen onderzoek naar de oorzaak van de crash, meldde een woordvoerder.

Kustwachtvliegtuig
Het eenmotorige vliegtuigje is volgens de Kustwacht gevonden door het Kustwachtvliegtuig. Een helikopter zette daarop de eerste hulpverleners af bij het wrak. Al sinds 13.00 uur zocht onder meer de Kustwacht naar een sportvliegtuig met vier inzittenden, dat verdween boven zee.

Schepen, een vliegtuig en een helikopter speurden maandagmiddag naar het toestel dat vier personen aan boord heeft, meldde de Kustwacht eerder.

Op onder meer Twitter deden berichten de ronde dat het toestel al geland zou zijn op Rotterdam Airport.

Contact verloren
De luchtverkeersleiding verloor iets na 12 uur het contact met het vliegtuig, dat op weg was van Zeeland naar Rotterdam-The Hague Airport, meldde een woordvoerder van de Kustwacht.

Bij de zoekactie naar de eenmotorige Cessna172 Skyhawk werden onder meer vier reddingsboten van de KNRM, het marineschip Hr. Ms. Snellius, het kustwachtvaartuig Zeearend, een reddingshelikopter en een kustwachtvliegtuig ingezet.

Zeemist
Het toestel zou in de problemen zijn gekomen door plots opkomende zeemist. De onverwachte weersomstandigheden bemoeilijkten ook het zoeken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen