Meer Nieuws23 apr '12 18:01

Horeca verantwoordelijk drankgebruik 30 april

Auteur: Fleur de Bruijn

Koninginnedag mag geen drankfestijn worden en daarom legt Amsterdam de drankverkoop aan banden. Een uitstekend idee vindt Koninklijke Horeca Nederland.

Dit zei Ton Poppes, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland en eigenaar van discotheek Escape vandaag tegen BNR’s Petra Grijzen.

Burgemeester Van der Laan wil de drankverkoop in Amsterdam aan banden leggen. Winkels mogen maar één alcoholische consumptie per klant verkopen en alle Albert Heijns in het centrum zijn die dag dicht. Met deze maatregels wil Amsterdam de overlast en het aantal ongelukken terugdringen.

“Ik geloof dat het goed is dat hij de verkoopkanalen gaat scheiden en stroomlijnen. De supermarkt is voor thuisgebruik. En de horeca voor het buitengebruik en die partij moet daarop (stroomlijning red.) toezien.”

Sixpack bier
Volgens Poppes heeft de horeca ervaring om overlast en ongelukken terug te dringen: “Diegene die achter de bar staat ziet dat een klant genoeg heeft gehad, dan stopt hij met schenken. Voorheen ging die klant dan naar supermarkt en liep hij naar buiten met een sixpack."

Naast de bierverkoop in supermarkten, wordt er natuurlijk ook op straat drank aan de man gebracht. Toch denkt Poppe Prinses Mabel niet op KoninginnedagVanwege de gezondheidssituatie van haar man prins Friso, is prinses Mabel niet aanwezig bij de viering van Koninginnedag in de Utrechtse gemeenten Rhenen en Veenendaal. s dat het gewicht en de verantwoordelijkheid nu bij de horeca komt te liggen: "het is aan ons om te bewijzen dat we dit aankunnen".

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen