Meer Nieuws24 dec '12 22:19

Recordopbrengst Serious Request

Auteur: Thijs Baas

Het Rode Kruis kan 12 miljoen euro bijschrijven op zijn rekening. Dat is de opbrengst van de 3FM-actie Serious Request in Enschede, die vanavond is afgesloten.

Om precies te zijn: met een grote diversiteit aan grote en kleinere acties werd een bedrag van 12.251.667 euro binnengehaald, bestemd voor de bestrijding van babysterfte. Vorig jaar was de opbrengst van het Glazen Huis in Leiden ruim 8,6 miljoen euro. Het specifieke goede doel waren toen moeders in oorlogsgebieden.

Enschede
De 3FM-dj's Giel Beelen, Gerard Ekdom en Michiel Veenstra verbleven zes dagen in het Enschedese Glazen Huis. Zonder ook maar een hap te eten moesten ze deze periode volmaken, zoals dat de afgelopen acht jaar ook al gebeurde in verschillende samenstellingen van dj-trio's

Vanaf dag één was duidelijk dat deze editie van Serious Request een recordopbrengst ging opleveren. De tussenstanden lagen van dag tot dag aanzienlijk hoger dan bij eerdere edities. Zondagavond stond de teller in Enschede op ruim 6,1 miljoen euro, een uur voor het einde van de actie was dat alweer opgelopen tot bijna 8,5 miljoen euro.

Dementie
Dit jaar stonden er ook Glazen Huizen in Zweden, Zwitserland, Kenia en Zuid-Korea, met een totaalopbrengst van ruim 20 miljoen euro. Vorig jaar was het bijna 23 miljoen euro, maar in tegenstelling tot vorig jaar heeft België dit jaar geen glazen huis. Wel organiseert Studio Brussel een Music for Life ten bate van de strijd tegen dementie, onder de titel 'Een week om dementie nooit te vergeten'.

Op het Serious Request-finalefeest betraden onder meer The Opposites, Kane, Go Back to The Zoo, Ilse DeLange, Laura Jansen en Caro Emerald het podium. Het komende jaar mag Leeuwarden zich verheugen op het goededoelencircus, dat in december 2013 neerstrijkt op het Zaailand in die stad.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen