Meer Nieuws4 okt '12 16:59

Abortusboot lag allang in haven

Auteur: Marjan van den Berg

De abortusboot van Women on Waves is dagen geleden als plezierjacht de haven van de Marokkaanse stad Marina Smir binnengevaren.

Al voor de aankondiging dat de Nederlandse stichting Women on Waves met het schip naar Marokko zou komen, lag het schip al in de haven.

Dat heeft de stichting laten weten. De activisten van Women on Waves bereikten de haven donderdag te voet, waarop banners op het schip werden gehesen. Ze moesten wel een omweg nemen, omdat boze demonstranten zich bij de haven hadden verzameld.

Voor de haven voer een Marokkaans schip, om de abortusboot tegen te houden op het moment dat die de haven zou proberen binnen te varen. De Marokkaanse autoriteiten hadden vooraf aangekondigd dat ze niet gediend waren van het bezoek van de Nederlandse activisten.

Gunilla Kleiverda van Women on Waves, gynaecologe van beroep, zegt dat de actie een succes is. "Het doel was het opstarten van een discussie, de boot is maar bijzaak. We wilden het gezondheidsprobleem aan de kaak stellen, en de Marokkaanse kranten beginnen daar nu over te schrijven."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen