Meer Nieuws1 jan '12 10:07

Rustige oudejaarsnacht met incidenten

Auteur: BNR Webredactie

De oudejaarsnacht is in de grote steden relatief rustig verlopen. De politie van Amsterdam vergelijkt het met een gewone uitgaansavond, Den Haag noemt het "de minst drukke jaarwisseling sinds jaren." Incidenten waren er wel.

In de wijk Ypenburg in Den Haag trad de ME op om de rust te herstellen. Ze vroegen mensen op straat hun huis binnen te gaan. Ook in Zoetermeer was het onrustig, er werden veertien mensen aangehouden bij een vechtpartij. Door het hele land raakten agenten gewond.

Illegaal
De politie Rotterdam-Rijnmond heeft in aanloop naar en tijdens de jaarwisseling opvallend veel illegaal zwaar vuurwerk in beslag genomen. In totaal onderschepten agenten meer dan 5000 kilo, zo maakte een zegsman zondag bekend.

Mishandeling
In de regio raakten voor zover bekend negen mensen gewond tijdens het afsteken van vuurwerk. Het ging onder meer om een hoofdwond en een verwonding aan een hand. Verder hield de Rotterdamse politie 99 mensen aan voor vernielingen, dronkenschap, mishandeling en brandstichting. Twee personen werden gearresteerd nadat zij vuurwerk naar stadswachten hadden gegooid.

Inbraken
In Amsterdam waren het vooral de inbraken die opvielen, bij de politie kwamen veertig meldingen binnen. Ook in Tilburg werden vijf verdachten van een woninginbraak aangehouden. In het hele land werden vooral aanhoudingen verricht wegens vernielingen, openbare dronkenschap en geweld.

Vuurwerkbom
In Hilversum werd een 40-jarige man aangehouden, nadat hij een vuurwerkbom had laten ontploffen. Vier mensen raakten gewond door rondvliegend glas. In Zetten in Gelderland werd een busje met een grote partij illegaal vuurwerk van de straat geplukt.

Gewonden door vuurwerk
Een 41-jarige man uit Den Helder raakte zijn hand kwijt toen hij vuurwerk afstak. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Ook in Utrecht en Enschede raakten mensen ernstig gewond door vuurwerk. Een jongen van acht uit Nieuw-Vennep raakte gewond aan zijn onderlichaam, toen een pot met siervuurwerk omviel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen