Meer Nieuws7 apr '12 20:51

Politie Parijs zoekt seriemoordenaar

Auteur: Anne-Greet Haars

De politie van Parijs heeft zaterdag honderden extra agenten ingezet in de voorsteden waar vermoedelijk een seriemoordenaar actief is. Aan de zuidkant van de Franse hoofdstad zijn de afgelopen vier maanden vier moorden gepleegd met hetzelfde pistool.

"Ons doel is te reageren op verdacht gedrag'', zei een hoge functionaris. De agenten controleren vele auto's en identiteitsbewijzen.

Grigny
De enorme versterking van de politie volgt op de moord donderdag op een 47-jarige vrouw in voorstad Grigny. Het bleek al de vierde soortgelijke moord binnen een straal van tien kilometer met een semi-automatisch wapen van 7.65 mm kaliber.

Andere slachtoffers
Het eerste slachtoffer was een 35-jarige laboratoriumassistente. Zij werd thuis in Grigny met enkele kogels in haar lichaam doodgeschoten op 27 november. Haar ex-vriend gaf zichzelf aan bij de politie, maar trok de bekentenis in.

In februari werd een van haar buren (een 52-jarige man) dood gevonden met een kogel in zijn hoofd. Een maand later werd een 81-jarige man gedood met een kogel door zijn hoofd bij de ingang van een flat in Ris-Orangis bij Grigny.

Motor
De verdachte wordt door de politie omschreven als een "lange Europees-lijkende man''. Hij vluchtte steeds op een motor, mogelijk een blauw-witte Suzuki.

"We vragen ons af wie de volgende zal zijn. Wie schiet hij straks dood?'', zei de jonge moeder Nouar Khemissabij op een bijeenkomst in het stadhuis van Grigny.

Gerust stellen
Burgemeester Thierry Mandon van Ris-Orangis, probeerde bewoners zaterdag gerust te stellen op de markt. "Er is nog geen verband vastgesteld tussen de vier slachtoffers, behalve dat de eerste twee in hetzelfde gebouw woonden.''

Vorige maand werd Frankrijk opgeschrikt door een koelbloedige moordenaar in Toulouse. Die schoot zeven mensen dood, onder wie joodse kinderen en Franse militairen. Hij wilde zo wraak nemen op Franse acties in Afghanistan en op Israël.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen