Meer Nieuws8 apr '12 23:02Aangepast op 9 apr '12 00:43

Cameraman gewond bij recordvuur Espelo

Auteur: Thijs Baas

Bij het hoogste paasvuur ter wereld, in het Overijsselse Espelo, is zondagavond een cameraman van RTV Oost gewondgeraakt.

De cameraman werd geraakt door een losschietende staalkabel bij het paasvuur, maar is er volgens een woordvoerster van de politie redelijk aan toe. De man zou "behoorlijk aanspreekbaar" zijn geweest toen hij naar het ziekenhuis werd vervoerd.

De politie meldt dat de cameraman over de omheining, op ongeveer tachtig meter van het vuur, was geklommen. "Die omheining staat er niet voor niets. Zo'n paasvuur kan gevaarlijk zijn", legde de woordvoerster een deel van de schuld bij de cameraman zelf.

 

Vanaf de snelweg
Naar schatting  tienduizend mensen kwamen kijken naar het recordvuur. "Op de snelweg staan ze nog in de file", meldde paasvuurbouwer Arjan Stevens. De stapel met een hoogte van 45,98 meter is goed voor het wereldrecord vuurstapelbouwen. Sinds november vorig jaar is er door tientallen mensen aan gewerkt. Aan de basis heeft de berg een omtrek van ongeveer 160 meter.
 

De brandweer houdt een oogje in het zeil, maar let daarbij vooral op de eventuele verspreiding van vliegvuur, dat door de wind wordt weggeblazen. "We meten met hittegevoelige apparatuur tot in welke omtrek vliegvuur zich verspreidt. Met die kennis kunnen we dan weer beter andere branden bestrijden", zegt een woordvoerder.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen