Meer Nieuws18 apr '12 19:01

Verhagen wil praten over scheepswerf

Auteur: Melvin Captein

Minister Maxime Verhagen van Economische Zaken wil snel rond de tafel met de directie van de scheepswerf in Grave. Hij wil kijken of er mogelijkheden zijn de aldaar geschrapte banen te behouden.

De directie van Scheepswerf Grave vroeg vorige week voor het voltallig personeel ontslag aan. De werf wilde schepen bouwen die groter waren dan de in het bestemmigsplan toegestane lengte.

In eerste instantie werd aan het bestemmingsplan vastgehouden, maar vanwege grote landelijke verontwaardiging kwam er een geknutselde oplossing.  De gemeente Grave bood in overleg met het ministerie aan de bouw van grote schepen de komende 2,5 jaar te gedogen.

Ondanks het groene licht ziet de directie geen toekomst meer in het oorspronkelijke plan. Volgens het bedrijf is de maatregel alleen "uitstel van executie". Het kreeg dinsdag uitstel van betaling.

Geen belemmering
Verhagen zette zich eerder in voor het bedrijf en is verbaasd dat toch uitstel van betaling is aangevraagd. Volgens de minister van Economische Zaken zijn er geen belemmerende regels meer die de bouw van schepen van 135 meter in de weg staan. In zijn ogen kan de werf de order dus uitvoeren.

De Tweede Kamer vroeg het kabinet eerder er alles aan te doen om de scheepswerf te redden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen