Meer Nieuws8 sep '12 16:54Aangepast op 8 sep '12 17:18

Ander soort asbest in 'schone' huizen Utrecht

Auteur: Harmen Simon Teunis

In een woning in de Utrechtse wijk Kanaleneiland is weer asbest gevonden. Deze zomer werd in de woning ook al asbestvervuiling geconstateerd.

Een woordvoerster van woningcorporatie Mitros meldt dat het om een hele kleine hoeveelheid gaat die niet gevaarlijk is.

Daarnaast gaat het om een ander soort asbest dan die eerder voor een grote evacuatie in de wijk zorgde. Deze week werd in een andere woning in dezelfde flat ook al een kleine hoeveelheid gevonden.

De onderzoekers, van TNO, stelden toen al dat een vergelijkbare besmetting op veel meer plekken in Nederland gevonden zou worden als er zo gedetailleerd naar zou worden gezocht.

Vakantie
De bewoners waren lange tijd op vakantie en daarom was hun huis nog niet onderzocht. Wel was de hele flat inmiddels vrijgegeven omdat omliggende woningen schoon waren verklaard en daardoor de kans op asbestbesmetting verwaarloosbaar is.

Mitros gaat nu wel de tweede woning nader onderzoeken en ook monsters nemen in het gedeelde portiek waar het appartement aan ligt. "Om het zekere voor het onzekere te nemen", aldus een informatiebulletin dat inmiddels naar alle bewoners van de flat is gegaan.

Gerelateerde artikelen