Meer Nieuws13 jun '12 11:22

Schleck bevestigt: geen Tour voor mij

Auteur: Pieter van den Akker

Tourfavoriet Andy Schleck mist de Ronde van Frankrijk van dit jaar. Reden is een gebroken ruggenwervel die de Luxemburger onlangs heeft opgelopen.

Schleck richt zich nu op de Olympische Spelen en de Ronde van Spanje.

Media
Eerder melden Luxemburgse media dat Schleck de tour moet missen. De vader van de fietsende broers Schleck, Johnny Schleck, bevestigde het bericht. Onderzoek zou dinsdag hebben uitgewezen dat Schleck bij zijn val in het Critérium du Dauphiné een ruggenwervel heeft gebroken.

Andy Schleck werd vorig jaar tweede achter winnaar Cadel Evans. Zijn broer Frank pakte toen brons. Ook in 2009 en 2010 eindigde Andy Schleck als tweede. Vanwege de dopingschorsing van winnaar Alberto Contador kreeg Schleck de touroverwinning van 2010 nog wel op papier toegewezen.

Pijn
De Luxemburger stapte afgelopen zaterdag tijdens de zesde etappe van het Criterium du Dauphiné na 64 kilometer af, omdat hij klaagde over pijn in zijn rechterbeen en onderrug. De coureur liep die kwetsuren 2 dagen eerder op bij een valpartij in een tijdrit. Hij kon de eerste dagen echter ook niet veel indruk maken. In de eerste etappe moest hij lossen en verloor hij meer dan 3 minuten op de Australische dagwinnaar Cadel Evans.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen