Meer Nieuws27 aug '12 19:55Aangepast op 28 aug '12 08:35

Ondernemers geven bijles over Europa

Auteur: Fleur de Bruijn

Stemmers krijgen bijles van ondernemend Nederland, bijles over Europa. Volgens de ondernemers achter de campagne 'Europa en de feiten' vertellen politici fabeltjes.

Europa en de feiten is een initiatief van MKB‑Nederland, VNO‑NCW en LTO Nederland. “Het is een tijd van oneliners en die gaan vaak over Europa en de crisis, wij vonden het van belang om de feiten nog eens op een rij te zetten. Het gaat vaak over wat er niet goed gaat, terwijl het heel vaak wel goed gaat.” Dit zei Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland, vandaag tegen BNR.

Achtuurjournaal
De bijles wordt niet gegeven in een achterafzaaltje. Volgens de initiatiefnemers worden alle Nederlanders woensdagavond na het achtuurjournaal opgeroepen naar de feiten achter Europa en de euro te kijken. “Het lijkt erop dat Brussel een soort donker oord is waar allemaal rare dingen gebeuren. We hebben best kritiek over wat er in Brussel gebeurt, maar we zien ook de andere kant”, zegt Biesheuvel.

Korte film
De oproep is een korte film die zich laat bekijken als een manifest voor Europa. De film wordt uitgezonden op alle publieke netten. De film van ruim anderhalve minuut zou het heersende beeld onderuit moeten halen dat Europa en de euro ons alleen maar geld kost.

“In de film zien we 21 ondernemers, bekend en onbekend, die een dringend en persoonlijke beroep doen op alle Nederlanders om naar de feiten te kijken. Deze feiten zijn te vinden op de website 'Europa en de feiten'. Daar komen de ondernemers ook uitgebreider aan het woord”, melden de initiatiefnemers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen