Meer Nieuws16 sep '12 21:09Aangepast op 16 sep '12 23:15

Doden lesvliegtuig nog niet geborgen

Auteur: Melvin Captein

De doden die gisteren werden gevonden naast de brokstukken van een verongelukt vliegtuig in de Verenigde Staten zijn geborgen. Ze kunnen nu formeel geïdentificeerd worden.

Aannemelijk lijkt dat het de Nederlandse student, een Nederlandse examinator en een Amerikaanse instructeur zijn die aan boord waren van het toestel. Nederlandse familie van de slachtoffers zijn in de VS voor de identificatie. Dat zegt Gerrit Assink van de KLM Flight Academy.

Het is nog onduidelijk wanneer de lichamen geïdentificeerd zullen zijn en of en wanneer deze naar Nederland gebracht worden.

Besloten bijeenkomst
Het vliegtuig werd dit weekeinde gevonden in onbegaanbaar gebied in de staat Arizona. Zaterdag werden de drie doden gevonden naast het toestel, een Piper Archer van CAE Oxford Aviation Academy. Het toestel was donderdag opgestegen vanaf Mesa Falcon Field, vlakbij Phoenix in de staat Arizona. Sindsdien was het spoorloos.

Studenten van KLM Flight Academy leggen een deel van hun opleiding af in Arizona. Daarbij wordt gebruikgemaakt van lesvliegtuigen van CAE Oxford Aviation Academy.

Maandag is op de Flight Academy in Eelde een besloten bijeenkomst voor personeel en studenten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen