Meer Nieuws11 aug '12 15:01

Trillingen gebouw Rijkswaterstaat niet door knappende kabels

Auteur: Saskia van Huijgevoort

De trillingen in het hoofdgebouw van Rijkswaterstaat in Utrecht worden niet veroorzaakt door knappende kabels in het voorgespannen beton.

Dat zegt Edward Ernst, voorlichter van de Rijksgebouwendienst tegen BNR.nl. “De kabels die nog onder spanning staan, zijn sterk genoeg en op de overige kabels staat geen druk meer.”

Wat wel de trillingen in het gebouw veroorzaakt, is nog steeds onduidelijk. “Op dit moment onderzoeken we of een bron in de buurt een lage frequentie uitzendt die het gebouw beïnvloedt. Ook doen we nog een gevelonderzoek”, zegt Ernst.

Onderzoeken
De 1.500 medewerkers kunnen voorlopig nog niet terug in het kantoor en blijven voor onbepaalde tijd in Utrecht, Nieuwegein en Den Haag. “Op dit moment wachten we bij Rijkswaterstaat de uitkomst van de onderzoeken af,” zegt woordvoerder Maartje van der Helm tegen BNR. Ze kan niet zeggen hoe lang dit nog gaat duren.

Terugkeren
Half juli werd er volgens de website dichtbij.nl nog vanuit gegaan dat medewerkers binnen drie tot zes weken konden terugkeren. Onderdelen van het rapport dat gemaakt is tijdens de bouw van het gebouw veertig jaar geleden bleken onvindbaar, waardoor de Rijksgebouwendienst enkele berekeningen opnieuw heeft gemaakt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen