Meer Nieuws23 okt '11 10:28

OM onderzoekt explosie bom bij flitspaal

Auteur: BNR Webredactie

Het Openbaar Ministerie is een groot onderzoek begonnen naar de ontploffing van een zelfgemaakte bom aan een flitspaal in Voorschoten. "Een buitengewoon ernstig incident", vindt het OM.

Bij de explosie zondagochtend raakten twee militairen van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) gewond. Ook een technisch rechercheur van de politie liep bij de ontploffing lichte verwondingen op.

Zelfgemaakt explosief
Een technisch politierechercheur raakte bij het voorval lichtgewond. De politie kreeg rond half 4 een melding binnen van iemand die iets raars had zien hangen aan de paal op de kruising van de Voorschoterweg en de Leidseweg. De EOD werd erbij gehaald. Het bleek een zelfgemaakt explosief.

Ontploft
Toen de EOD'ers het explosief rond half 8 onschadelijk probeerden te maken, ontplofte het. De zwaargewonden zijn afgevoerd naar het ziekenhuis LUMC in Leiden. De politie heeft geen idee wie het explosief heeft geplaatst.

Thuisfront
Het ministerie van Defensie reageerde erg geschrokken. "Het komt altijd hard aan als een collega gewond raakt. Defensie is een hechte organisatie. Alle inzet is gericht op de twee gewonde collega’s en steun aan het thuisfront."

Gerelateerde artikelen