Meer Nieuws13 aug '12 21:22

Gewonden door schietpartij universiteit Texas

Auteur: Fleur de Bruijn

Drie mensen zijn maandag om het leven gekomen door een schietpartij in de buurt van een universiteit in de Amerikaanse staat Texas. De slachtoffers zijn een agent en een burger. De derde dode is de schutter.

Dat heeft de politie van de plaats College Station bekendgemaakt, zo meldt CNN. Bij de schietpartij vielen ook drie gewonden. Het motief van de schutter is nog niet bekend.

De omgekomen agent was naar het huis van de schutter gegaan na een oproep wegens geloste schoten. Te hulp gesnelde collega's raakten verwikkeld in een vuurgevecht met de man, die zich had verschanst in het huis. De schutter werd neergeschoten. De gewonde agent werd naar het ziekenhuis gebracht, maar daar bezweek hij aan zijn verwondingen. De derde dode is een nog niet-geïdentificeerde burger. Het zou gaan om een toevallige voorbijganger.

Texas A&M University
De schietpartij gebeurde op enkele straten afstand van Texas A&M University. De universiteit waarschuwde omwonenden binnen te blijven. Anderen werd aangeraden weg te blijven.

Texas A&M University is gevestigd in de plaats College Station, tussen Houston en Dallas. De instelling telt ongeveer 50.000 studenten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen