Meer Nieuws27 dec '12 15:36

"Hoogtepunt eurocrisis ligt achter ons"

Auteur: Remco Tomesen

In 2013 zal het economisch beter gaan in Europa, denkt de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble. Het hoogtepunt van de eurocrisis hebben we volgens hem gehad.

De Fransen en Grieken pakken hun financiële en economische problemen op dit moment goed aan, vindt de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble. Het is een van de redenen waarom hij denkt dat Europa het komende jaar opkrabbelt uit de economische crisis.

Griekenland weet ondertussen dat het niet alleen kan vertrouwen op hulp van andere eurolanden, en dat het de crisis alleen met 'harde hervormingen' kan oplossen, zegt Schäuble in een interview met de Duitse krant Bild. Ook is hij positief over de hervormingen die de Franse regering doorvoert.

Groei
Voor Duitsland verwacht Schäuble een 'behoorlijke' economische groei. 'De situatie is beter dan gedacht, onder meer omdat de economie in de Verenigde Staten en in Azië sterker aantrekt". Maar de schuldencrisis laat, ook in Duitsland, wel diepe sporen na, denkt de minister. De Duitse overheid verwacht dat de economie in 2013 met 1 procent groeit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen