Meer Nieuws29 sep '11 15:58

OM protesteert tegen vrijlating Rotterdamse stavengooier

Auteur: BNR Webredactie

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam gaat in beroep tegen de beslissing van de rechter-commissaris om een verdachte van de rellen bij het Maasgebouw van het Feyenoordstadion in Rotterdam vrij te laten.

De raadkamer van de Rotterdamse rechtbank buigt zich waarschijnlijk volgende week over de zaak.

Het gaat om een 17-jarige Rotterdammer die tijdens de rellen op zaterdag 17 september onder andere een ijzeren staaf in de richting van het gebouw heeft gegooid. Het OM vindt de feiten waarvan hij wordt verdacht ernstig genoeg voor verlenging van zijn voorarrest met 14 dagen, zei een woordvoerster donderdag. De verdachte werd een week geleden aangehouden. Afgelopen maandag besloot de rechter-commissaris hem vrij te laten.

Gedragsaanwijzing
Justitie stuurde donderdag vier verdachten naar huis met een zogenoemde gedragsaanwijzing op basis van de Voetbalwet. Dat betekent dat zij de komende 90 dagen niet in de buurt van de Kuip mogen komen als daar wedstrijden worden gespeeld.

Van de 18 verdachten die de politie tot nu toe aanhield, zitten er nu nog drie vast.

De politie meldde donderdag drie nieuwe verdachten in het vizier te hebben, van wie de foto's zijn geplaatst op internet. Daarmee komt het aantal gepubliceerde foto's op de site van de politie op zes.

Gerelateerde artikelen