Meer Nieuws26 jul '12 08:26

Een beetje student woont op stand

Auteur: Pieter van den Akker

Vergeet die uitgewoonde studentenhuizen. In Rotterdam woon je als student op stand: in het Student Hotel.

Als student wonen in een strak designhotel dat van alle gemakken voorzien is. In Rotterdam kan het vanaf komend studiejaar, volgend jaar in Amsterdam en daarna ook in Den Haag. Het Student Hotel biedt studenten volledig gemeubileerde kamers aan, waar je dan maximaal 1 studiejaar in mag wonen.

250 studio's
Niet verspreid over verschillende hotels in de stad, maar het Student Hotel is een groot pand aan de Oostzeedijk dat volledig wordt omgetoverd tot hotel. BNR-verslaggever Jeroen Stans ging er kijken. Frank Uffen van het Student Hotel vertelde hem: "In totaal hebben we meer dan 250 kamers en studio's in vier verschillende types. Sommige zijn helemaal zelfstandig met een eigen keuken en badkamer. Anderen delen een gezamenlijke keuken."

Uffen ging de BNR-verslaggever met de elektronische sleutel in de hand voor naar een van de kamers. "Wat je hier direct ziet, is een eigen keuken. Dat betekent dat dit een zelfstandige kamer is, die volledig geëquipeerd is. We hebben hier een eigen intercom, hier stop je de elektronische sleutel in", liet hij zien.

Internationale studenten
Waarom in Rotterdam? Uffen: "Rotterdam is met 60 duizend studenten de derde universiteitsstad van Nederland. Je ziet dat met name de Erasmus heel veel internationale studenten aantrekt. Dat is een groep die heel snel groeit en best veel last heeft bij het zoeken naar huisvesting."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen