Meer Nieuws14 dec '11 06:00Aangepast op 14 dec '11 10:38

Dode vrouw in woning schutter Luik

Auteur: BNR Webredactie

Tijdens een huiszoeking in de woning van Nordine Amrani, de dader van de aanslag in het centrum van Luik, is het lichaam ontdekt van een vrouw.

De Belg die dinsdag in het centrum van Luik een bloedbad aanrichtte, heeft voor de geweldsexplosie vermoedelijk al een vrouw vermoord. Dat maakte woensdag procureur Danièle Reynders bekend.

Cannabis
In een loods vlakbij het huis van de 33-jarige dader Nordine Amrani werd het lichaam van de vrouw gevonden. Het gaat om een schoonmaakster van in de veertig. Amrani gebruikte de loods voor de verbouw van cannabis.

Dodental
Het dodental van het bloedbad op het plein is teruggebracht naar drie: twee jongens van 15 en 17 en een 17 maanden oude baby. Volgens het parket is een 75-jarige vrouw in het ziekenhuis officieel nog steeds in leven, ook al is ze klinisch wel dood. Meer dan 120 mensen raakten gewond. Van hen zijn er vijf slecht aan toe.

Uit autopsie blijkt verder dat Amrani zich van het leven heeft beroofd door zich een kogel in het hoofd te schieten.

Zedenzaak
Hij moest dinsdag in het Paleis van Justitie in Luik verschijnen om zich te verantwoorden in een nieuwe zedenzaak. Naar het motief van de schietpartij wordt nog onderzoek gedaan. Er is geen afscheidsbrief gevonden.

Veroordeeld
Amrani is in het verleden veroordeeld wegens onder meer wapen- en drugsbezit en heling. Hij was in 2008 veroordeeld tot 58 maanden cel en een boete van 11.000 euro. In zijn huis zijn geen wapens meer aangetroffen.

Vriendin
De schutter zou volgens Franstalige kranten de avond voor de feiten een geldsom hebben overgeschreven op de rekening van zijn vriendin met de melding: ,,Je t'aime mon amour. Bonne chance!'' (Ik hou van je schat. Veel geluk!)

Verslag
BNR-reporter Anke Truijen sprak met enkele Luikenaren die nog steeds in shock waren. Luister naar haar verslag via de knop onder de afbeelding.

Gerelateerde artikelen