Meer Nieuws5 aug '11 18:36

Foto's overval op Brink's vrijgegeven

Auteur: Pieter van den Akker

De politie heeft vrijdag foto's vrijgegeven van een herdenkingslicht en bloemen op een stuk vangrail aan de A2 bij Waardenburg. Daar crashten overvallers die op 29 juni een gewelddadige overval hadden gepleegd op een vestiging van waardetransportbedrijf Brink's in Amsterdam-Zuidoost toen ze werden achtervolgd door de politie.

De criminelen gingen er vervolgens in een gestolen auto vandoor. De politie zoekt getuigen die meer kunnen vertellen over de herkomst van de bos bloemen en het herdenkingslicht met duif. Ook vraagt de politie zich af of er mensen zijn die 'een zwaargewond persoon kennen die geen plausibel verhaal heeft over het opgelopen letsel'.
De politie verrichtte woensdag naar aanleiding van een tip uit het dinsdag uitgezonden tv-programma Opsporing Verzocht opnieuw sporenonderzoek op de A2 en nam het deel van de vangrail waar de vluchtauto tegenaan botste mee voor onderzoek. De politie meldt dat de voorwerpen mogelijk eind juli al zijn geplaatst, 'in ieder geval voor de uitzending'.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen