Meer Nieuws21 jun '11 18:02

Duurste penthouse staat in Monaco

Auteur: Pieter van den Akker

Het allerduurste penthouse staat in Monaco en is verkocht voor 240 miljoen euro. Dat houdt in dat per vierkante meter van het exclusieve pand aan de Avenue d’Ostende 148 duizend euro is betaald. Maar hiermee heeft de nieuwe eigenaar uit het Midden-Oosten zich ook wel een topuitzicht over de beroemde jachthaven verschaft.

Dat blijkt uit onderzoek van de Duitse makelaar Engel & Völkers, die een top 15 samenstelde van de meest dure verkochte Europese privé-eigendommen.
Op de tweede plaats staat het Italiaanse eiland Sardinië, waar aan de baai van Romazzino voor een privé-eigendom 100 duizend euro per vierkante meter werd betaald. Daarnaast werd voor een huis in het Engelse Kensington 76 duizend euro per vierkante meter betaald.
Prijzen blijven stijgen
Frankrijk neemt de volgende drie plaatsen op de lijst in, met Saint-Jean-Cap Ferrat (71 duizend euro) en Cannes (50 duizend euro) aan de Côte d’Azur en Parijs met de Avenue Montaigne (ook 50 duizend euro), vlakbij de Champs Elysées.
Engel & Völkers verwacht door de toenemende vraag naar residentieel vastgoed wereldwijd dat de prijzen in het topsegment zullen blijven stijgen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen