Meer Nieuws18 apr '12 19:56

Lagere koersen op Wall Street

Auteur: Melvin Captein

In navolging van Europa zijn ook de Amerikaanse beurzen lager gesloten. De toonaangevende Dow-Jonesindex werd omlaaggetrokken door IBM en Intel.

Ook de zorgen over de Europese schuldencrisis hadden hun weerslag op Wall Street. De Spaanse banken staan er slecht voor en de Italiaanse economie zal dit jaar sterker krimpen dan eerder werd verwacht.

De Dow-Jonesindex noteerde halverwege de handelsdag een verlies van 0,5 procent op 13.053 punten. De breed samengestelde S&P 500 zakte 0,3 procent tot 1386 punten. De technologiebeurs Nasdaq daalde 0,4 procent tot 3030 punten.

Technologie
Technologieconcern IBM zakte 3 procent. De omzet van 's werelds grootste automatiseerder over het afgelopen kwartaal viel analisten tegen, maar de winst kwam wel hoger uit dan verwacht.

Chipfabrikant Intel ging 1,9 procent omlaag. De winst en omzet gingen in het afgelopen kwartaal omlaag, maar het bedrijf verwacht wel groei dit jaar. De cijfers en vooruitzichten van Intel konden beleggers echter niet bekoren.

Olie
De olieprijzen doken flink omlaag na de bekendmaking dat de Amerikaanse olievoorraden vorige week opnieuw zijn gestegen. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 1,5 procent tot 102,60 dollar en Brent ging 0,9 procent omlaag.

De cijfers van Halliburton, dienstverlener aan de olie- en gasindustrie, overtroffen de verwachtingen. De omzet steeg met 30 procent en de winst met 20 procent. Het aandeel won 4,4 procent. Branchegenoot Schlumberger ging 0,4 procent omhoog.

Ziek
Berkshire Hathaway, de houdstermaatschappij van de Amerikaanse superbelegger en multimiljardair Warren Buffett, zakte 1,3 procent, nadat hij bekend maakte aan prostaatkanker te lijden. Hij blijft wel aan als topman van Berkshire Hathaway.

De euro noteerde 1,3116 dollar, tegen 1,3110 dollar aan het einde van de Europese beurshandel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen