Meer Nieuws10 dec '12 10:30Aangepast op 10 dec '12 15:02

Dj in tranen vanwege dood verpleegster

Auteur: Anne-Greet Haars

Southern Cross Radio heeft het Australische radioprogramma waarin twee dj's een verpleegster van de Britse prinses Kate in de maling nemen uit de lucht gehaald.

Verder is het alle omroepen van Souther Cross Austereo verboden nog grappig bedoelde foptelefoontjes uit te zenden, meldden Australische media maandag. In de Hot 30 show belden dj's Mel Greig en Michael Christian vorige week als koningin Elizabeth II en kroonprins Charles naar het ziekenhuis waar Kate werd behandeld voor ernstige zwangerschapsmisselijkheid. Enkele dagen later pleegde een van de verpleegsters die ze spraken, zelfmoord.

De Australische dj Mel Greig, die vorige week het ziekenhuis belde waar de Britse prinses Kate was opgenomen, verscheen maandag huilend op de televisie. Zij zei dat de dood van de verpleegkundige Jacintha Saldanha haar al een aantal dagen niet loslaat.

Mel Greig en haar collega Michael Christian belden als koningin Elizabeth II en kroonprins Charles naar het ziekenhuis. Saldanha trapte erin en verbond de twee door met een collega die medische informatie verstrekte. Saldanha werd vrijdag dood aangetroffen. Waarschijnlijk heeft zij zichzelf gedood.

Toen Greig van de dood van Saldanha hoorde, was de eerste vraag die zij zichzelf stelde: "Was zij moeder? Ik hoop dat het hun goed gaat, dat hoop ik echt'', zei de inmiddels voor onbepaalde tijd geschorste dj. Saldanha (46) laat overigens twee kinderen na.

Bekijk hier de beelden: