Meer Nieuws11 okt '11 11:11

Vijf jaar cel voor drogeren, beroven chauffeurs

Auteur: BNR Webredactie

De Roemeense Julieta R.(30) is dinsdag door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot vijf jaar cel voor het bedwelmen van vier vrachtwagenchauffeurs langs de A1 bij Barneveld.

Zeker veertien truckers raakten tussen juli 2010 en februari 2011 versuft, meestal door een slaapmiddel in hun drankje. Daarna misten ze geld, telefoons, laptops en sieraden.

Van de slachtoffers deden er dertien aangifte. De officier van justitie achtte zeven gevallen bewezen, en eiste ook 5 jaar cel. De bedwelmingen vonden plaats op de parkeerplaatsen Tolnegen en Palmpol.

De chauffeur die geen aangifte deed, kreeg een ernstig ongeluk. Een andere gedupeerde slingerde later over de A1 en werd door medeweggebruikers tot stoppen gemaand.

Het OM twijfelde niet aan schuld van R. in alle gevallen, maar kon ondanks DNA op een sigaret, gestolen spullen in haar huis, telefoonnummers van haar familie in telefoons van de chauffeurs en camerabeelden van een pintransactie, veel gevallen niet bewijzen. De vrouw zei dat zij verward is met haar zus.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen