Meer Nieuws17 mrt '12 20:41

Geen levensgevaar kinderen Sierre in Leuven

Auteur: Harmen Simon Teunis

De 15 gewonde kinderen die na het ongeluk met een Belgische bus in het Zwitserse Sierre naar een ziekenhuis is Leuven werden overgebracht, zijn allemaal buiten levensgevaar.

Drie van de kinderen zijn zondag weer thuis. Het ziekenhuis van de universiteit van Leuven heeft laten weten dat er vier kinderen op de afdeling intensieve zorg liggen en de rest op een afdeling bij elkaar.

"Alle kinderen hebben vannacht rustig geslapen, wat er op wijst dat de kinderen zich veilig voelen in deze omgeving omdat ze dichtbij huis zijn en hun ouders en familie in de buurt hebben", aldus prof. Chris Van Geet, diensthoofd kindergeneeskunde.

Met een zeer zwaar gewond meisje dat in Bern werd verpleegd, ging het relatief zo veel beter dat ze zaterdag naar België kon worden overgebracht, meldde Belga zaterdag.

Door het ongeluk dinsdagavond in een verkeerstunnel kwamen 22 kinderen en zes volwassenen om het leven. Onder hen zijn zes Nederlandse kinderen. In totaal raakten 24 kinderen gewond, onder wie vier Nederlandse kinderen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen