Meer Nieuws13 dec '11 23:31Aangepast op 14 dec '11 01:51

Oud-commissarissen SGBB aansprakelijk voor 39 miljoen

Auteur: BNR Webredactie

Zeven oud-commissarissen van woningcorporatie SGBB worden aansprakelijk gesteld voor 39 miljoen euro.

Het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV) had dat bedrag als saneringssteun aan de corporatie betaald. Dat meldde directeur Jan van der Moolen van het CFV dinsdagavond in het actualiteitenprogramma Nieuwsuur.

Veel te ambitieus
De SGBB - Stichting Gereformeerde Bouwcorporatie voor Bejaarden - was in de problemen geraakt doordat de veel te ambitieuze bouwplannen van de directeur jarenlang werden goedgekeurd door de Raad van Commissarissen.

Achteraf bleek dat de directeur vaak zaken had gedaan met een bevriende zakenpartner. Op dit moment loopt er een strafzaak tegen de directeur en een aantal betrokkenen.

Signaal
"Wij hebben geld uit de corporatiesector moeten halen om SGBB te kunnen betalen, daarom willen we het nu terughalen. Ten tweede geldt dit ook als signaal, dat je als commissaris hier niet zomaar mee weg kunt komen. De verantwoordelijkheid heeft ook een keerzijde", meldde Van der Moolen.

In 2009 betaalde het CFV 39 miljoen euro om het bedrijf overeind te houden. Nog niet eerder stelde het fonds commissarissen aansprakelijk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen