Meer Nieuws3 sep '12 14:53

Bennie Jolink dood gewenst om schilderij

Auteur: Harmen Simon Teunis

Normaal-zanger en schilder Bennie Jolink is met de dood bedreigd en dood gewenst in reactie op zijn schilderij waarop hij PVV-leider Geert Wilders portretteerde naast Anders Breivik en Adolf Hitler.

Jolink maakt de doodsbedreigingen bekend in een interview met Nieuwe Revu dat woensdag verschijnt. "Op kantoor kwamen er een paar binnen. Mensen die mijn dood wensen. Die hopen dat ik met een auto tegen de boom rijd. Me ziektes toewensen. Ze zeggen dat ze me wel een keer komen opzoeken", antwoordt Jolink (65) op de vraag of hij bedreigingen heeft ontvangen.

De zanger is er laconiek onder. "Het dommere deel van de bevolking reageert zo. Aan het taalgebruik vol fouten kun je zien dat het lageropgeleiden zijn. De massa van dit land is schrikwekkend dom", zegt hij in het interview.

Reactie Wilders
PVV-leider Geert Wilders twitterde maandagmiddag: "Vreselijk dat Bennie Jolink wordt bedreigd. Zijn schilderij was walgelijk maar niemand, ook Jolink niet, verdient het om bedreigd te worden!"

Hoewel er nogal wat kritiek is op de kwaliteit van het schilderij, is Jolink tevreden. "Ik vind het wel goed gelukt. Ik moet niets hebben van abstracte schilderkunst. Als je een portret schildert en je kunt niet zien wie het is, dan is het mislukt. Dan vernietig ik het."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen