Meer Nieuws11 apr '12 17:41

Celstraf Angels voor afpersing

Auteur: Fleur de Bruijn

De officier van justitie in Utrecht heeft woensdag twee jaar en drie maanden celstraf geëist tegen de vier verdachten van afpersing van een Arnhemse horecaman door Hells Angels.

“Dit soort vermenging van de boven- en onderwereld is ernstig," aldus de officier van justitie. Volgens justitie schakelde de eigenaar van de Arnhemse club, waar het slachtoffer werkte, Hells Angels in om de man de zaak uit te werken.

Het slachtoffer zou mede-eigenaar zijn van de club maar justitie had daar geen bewijs voor gevonden. Het slachtoffer zou in september zijn mishandeld en bedreigd met een pistool, waarna hij een beëindigingscontract tekende. Een van de Angels werkte bij Defensie als schietinstructeur.

Telefoon afgeluisterd
De zaak kwam aan het rollen doordat de telefoon van de militair, de 34-jarige Anton de B. uit Veenendaal, werd afgeluisterd. Dit omdat hij werd verdacht van handel in harddrugs. Hij had een bijbaan als portier bij de Arnhemse club. Hij spreekt alle beschuldigingen tegen. De afgeluisterde gesprekken over een ‘klus’ gingen naar zijn zeggen over een verbouwing in de club, waarvoor hij twee collega-Angels inschakelde.

Lidmaatschap opgezegd
Inmiddels heeft De B. zijn lidmaatschap van de motorclub opgezegd. Zijn superieur prees woensdag het vakmanschap en de gedrevenheid van de militair, die volgens zijn raadsman als commando betrokken is geweest bij geheime operaties voor justitie.

De raadslieden van alle vier de verdachten stelden dat de relatie met de Hells Angels er door justitie ,,met de haren was bijgesleept''. Naar hun zeggen zijn de verklaringen van het slachtoffer onbetrouwbaar en ontbreekt het verder aan bewijs.

De rechtbank doet uitspraak op 25 april.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen