Meer Nieuws26 aug '12 18:38

Mogelijk nieuw bewijs in 19 jaar oude verdwijningszaak

Auteur: Melvin Captein

In 1993 verdween studente Tanja Groen spoorloos op de terugweg van een studentenfeestje. Nu is er misschien nieuw bewijsmateriaal: haar fiets is mogelijk opgedoken.

Duikers vonden de fiets vanochtend in de Maas ten zuiden van Maastricht. De politie, die niet bij de duikactie betrokken was, onderzoekt de fiets, liet een woordvoerster weten.

De destijds 18-jarige eerstejaars studente gezondheidswetenschappen Groen verdween in de nacht van 31 augustus op 1 september 1993 toen ze van een feestje bij studentenvereniging Circumflex terugfietste naar haar kamer in Gronsveld. Daar kwam ze nooit aan. Sindsdien was ook haar zwartgeverfde damesfiets van het merk Cheesetown spoorloos.

Paragnosten
Een duikteam doorzocht zondag voor de tweede maal binnen een week onder leiding van een oud-rechercheur de Maas tussen Maastricht en Gronsveld. Dat gebeurde op aanwijzing van enkele tips van paragnosten, meldden Limburgse media. Die leidden zondag tot het boven water halen van een fiets die mogelijk van Groen is geweest.

De politie wil daar verder niets over kwijt.

Gerelateerde artikelen